هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از امکان پرداخت مالیات مقطوع مشاغل در ۱۵ قسط خبر داده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده است که در راستای تحقق شعار سال 1403 و تعامل حداکثری با اصناف و مشاغل برای اولین بار سازمان مالیاتی امکان پرداخت مالیات مقطوع مشاغل در 15 قسط (سه برابر پارسال) را فراهم کرد.
لازم به ذکر است؛ در سال گذشته حداکثر تقسیط مالیات برای مؤدیان پنج ماه بوده است. با این تصمیم سازمان امور مالیاتی و افزایش چندبرابری سقف تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، میتوان انتظار داشت که مؤدیان بیشتری از ظرفیت این تبصره استفاده کنند.
بهنظر میرسد که سازمان امور مالیاتی در راستای کاهش پروندههایی که نیاز به رسیدگی دارند و بعضاً رسیدگی و وصول مالیات آنها تا حدود دو سال زمان میبرد دست به گسترش دامنه تبصره 100 و افزایش تسهیلات آن کرده است.
سبحانیان پیش از این از افزایش اقساط مالیاتی اصناف خبر داده و گفته بود: در راستای تشویقهای مالیاتی اصناف و کسبه، تقسیط بلندمدتتر برای افرادی که از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده میکنند درنظر گرفته شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در راستای خدمت رسانی به اصناف و کسبه و بازاریان در سال گذشته نسبت به سالهای قبل ۱۰ برابر میزهای خدمت ما افزایش یافته است، بیان کرده: هدف اصلی ما در استفاده از ظرفیت تبصره ماده ۱۰۰ انجام تکالیف و ایجاد تحول در وصول مالیات از اصناف بوده که تمام سعی خود را انجام دادهایم تا عدالت مالیاتی در بین اصناف برقرار شود و به سادگی و سهولت و سرعت تکالیف مربوط به اخذ مالیات صورت گیرد.
وی افزوده: با توجه به این رویکرد، موفق شدیم احکام خوبی نسبت به گسترش ظرفیت تبصره ۱۰۰ اخذ کنیم به طوری که سقف فروش در تبصره ماده ۱۰۰ را تا سقف ۱۸ میلیارد تومان رساندیم، یعنی بیش از ۳ برابر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، سبحانیان بیان کرد: در راستای توسعه مشوقها، تقسیطهای بلندمدت برای کسبه و فعالان اقتصادی که از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده میکنند، در نظر گرفته شده که این از موضوعات اصلی مطرح شده در جلسه با اصناف بوده و مقرر شده بخشنامههای تبصره ماده ۱۰۰ با نظر و مشارکت اصناف ارائه شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با توجه رویکردهای جدید مالیات ستانی به سمت سیستمی شدن مالیات در حرکت هستیم و در مراحل دادرسی رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: مشاغلی که فروش کالای آنها کمتر از ۳۰ میلیارد تومان است، ملزم به ارائه دفاتر و ترازنامه نیستند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در خصوص ارائه دفاتر و ترازنامه برخی مشاغل هم بیان کرده بود: مشاغلی که فروش کالای آنها کمتر از ۳۰ میلیارد تومان است، ملزم به ارائه دفاتر و ترازنامه نیستند.
سبحانیان در یکی از شبکه های اجتماعی با انتشار اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، از افزایش دو برابری نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل خبر داده بود.
وی، تصویر نامه اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم را منتشر کرده و نوشته بودند: خبر خوب ۳۸ ام، با پیشنهاد سازمان مالیاتی کشور و موافقت وزیر اقتصاد و دارایی، نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل به دو برابر افزایش یافت.
بنابراین اصناف و مشاغلی که فروش کالا در دو سال قبل آن ها کمتر از ۳۰ میلیارد تومان باشد، ملزم به نگهداری دفاتر و ارائه ترازنامه و صورت سود و زیان نیستند.
سبحانیان همچنین بابیان اینکه امروز با سرعت بیشتری در مسیر مالیات ستانی هوشمند مبتنی بر داده حرکت میکنیم گفت: ظرفیت تبصره ماده ۱۰۰ که بخشنامه آن در روز گذشته با مشارکت اتاق اصناف تدوین و ابلاغ شد ظرفیتهایی بینظیر در اختیار اصناف و مشاغل قرار داده که برای نخستین بار به وجود آمده که باید به مودیان تبیین شود که از جمله آن میتوان به افزایش سه برابری تقسیط پرداخت مالیات آنها و مشمول جریمه نبودن و بخشودگی ۱۰۰ درصدی اشاره کرد.
وی یکی از مهمترین تکالیف انجام شده نظام مالیاتی را استقرار پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان دانست و گفت: اظهارنامههای سال ۱۴۰۲ به شیوهای کاملا متفاوت از سال گذشته اخذ شد و تعداد اظهارنامههایی که از شیوه جدید دریافت شد بیش از اظهارنامههایی بود که در دورههای قبل دریافت کرده بودیم.
(به گزارش اتاق اصناف تهران)