یکی از وسایل چوبی که هم جنبه‌ی تزئینی دارد و هم کاربردی، قاشق چوبی است. خوب است که در هر آشپزخانه‌ای یک یا چند قاشق چوبی باشد چون علاه بر اینکه رنگ و روی آشپزخانه‌ را عوض می‌کند، این وسیله  به نوعی دست راست آشپز است. می‌توان قاشق چوبی را در ظروف ادویه، شکر یا عسل قرارداد و حتی در پخت و پز، سرخ کردن پیاز و سیب‌زمینی و ... استفاده کرد. 

اگر شما هم در آشپزخانه‌ی خود قاشق چوبی ندارید، بهتر است دست به کار شوید و یکی از این قاشق‌های پر کاربرد را برای خودتان بسازید. قاشق چوبی هم در مقابل حرارت بالا مقاوم است و هم برای بدن ضرر ندارد و شما به راحتی می‌توانید در تمامی مراحل پخت و پز از آن‌ها استفاده کنید. 

ابزار و لوازم مورد نیاز

نکته: طول، عرض و عمق چوب کاملاً به اندازه قاشق مورد نظرتان بستگی دارد. عمق چوب باید با عمق قاشق متناسب باشد. حواستان باشد که سایز مناسب چوب را انتخاب کنید.

گام اول: کشیدن طرح و تراشیدن گودی قاشق

نکته: ما در اینجا از چوب گردو برای ساخت قاشق استفاده کردیم. از مدل های دیگر چوب نیز می‌توان بهره برد. فقط به یاد داشته باشید که اگر هدف از ساخت این قاشق، استفاده از آن در پخت و پز است، از چوب سنجد استفاده نکنید چون این چوب سمی است و برای سلامتی ضرر دارد.

ابتدا طرح قاشق مورد نظرتان را با مداد روی چوب بکشید. سپس چوب را با گیره مخصوص به میز وصل کنید.

نکته: با یکبار تکان دادن گیره و چوب از محکم بودن گیره مطمئن شوید. 

تیغ مخصوص کاسه‌تراشی را به فرز انگشتی گلوبلند وصل کرده و به وسیله آن گودی قاشق را بتراشید. برای اینکه بدانید تا چه عمقی می‌توان به تراشیدن ادامه داد، قبل از شروع کار، با مته‌ی کوچک به اندازه‌ی عمق مورد نظر چوب را سوراخ کنید. این کار باعث می‌شود که تراشیدن را تا انتهای سوراخ ادامه دهید و بیشتر از حد کفه‌ی قاشق را نازک نکنید. البته نگران نباشید، بعد از چند بار درست کردن قاشق، در این کار مهارت پیدا کرده و این مرحله را به‌ صورت چشمی و تجربی انجام خواهید داد. 

اگر فرز انگشتی گلوبلند در دسترس ندارید، می‌توانید برای کنده‌کاری چوب و گود کردن آن از مغار نجاری استفاده کنید. این کار کمی زمان‌بر خواهد بود اما نتیجه‌ی هر دو یکی است. 

نکته: رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از شیلد، عینک و ماسک قبل از روشن کردن فرز انگشتی، برای جلوگیری از برخورد تراشه‌های چوب با چشم و صورت، ضروری است. همچنین به یاد داشته باشید که فرز را با هر دو دست نگه دارید.

 

تا رسیدن به عمق دلخواه به تراشیدن ادامه دهید. بعد از آن نوبت سنباده‌زدن است. 

گام دوم:  سنباده زدن گودی قاشق چوبی

 

تیغه مخصوص کاسه تراشی را از فرز انگشتی جدا کرده و سنباده چتری را به آن وصل کنید. با استفاده از سنباده چتری، گودی قاشق را صاف و یکدست کرده و تمامی ناهمواری‌های کف قاشق را از بین ببرید. با انگشت دست، کف قاشق را چک کنید تا در صورت لمس برجستگی، آن را با سنباده چتری، صاف کنید. 

در صورتی که به فرز انگشتی برای این کار دسترسی ندارید، می‌توانید از سنباده‌ی کاغذی برای صاف کردن کف قاشق استفاده کنید. 

با اتمام این مرحله قاشق شما آماده است تا از دل تخته چوب بیرون بیاید.

گام سوم: برشکاری دور قاشق

قاشق شما آماده‌ی مرحله‌ی برش است. تخته چوب را به آرامی از روی خطوط رسم شده با اره چکشی ببرید. در صورتی که اره چکشی در دسترستان نیست، با اره مویی نازک نیز می‌توان این کار را انجام داد. 

گام چهارم: سنباده‌کشی و پرداخت نهایی قاشق

 

مهمترین مرحله‌ی ساخت قاشق، مرحله‌ی سنباده کشی و پرداخت نهایی است. با سنباده‌کشی درست، شکل اصلی قاشق شما نمایان خواهد شد. 

برای اینکه کار سنباده‌کشی صاف و تمیز باشد و زمان کوتاه‌تری را صرف این کار کنید، در مقایسه با کاغذ سنباده، مینی فزر انتخاب بهتری است. دستگاه را با گیره‌ی نجاری طوری به میز متصل کنید که صفحه دیسک فرز رو به صورتتان قرارگیرد. صفحه‌ی برش را از دستگاه جدا کرده و سنباده گرد را وصل کنید.

نکته: در این مرحله استفاده از دستکش ایمنی ضروریست زیرا احتمال برخورد دست با صفحه سنباده وجود دارد. 

 

تمامی قسمت های برجسته‌ی اطراف، پشت و دسته‌ی قاشق را سنباده بکشید تا شکل قاشق، کاملاً مشخص شود.

 چنانچه مینی فرز در دسترس نبود، می‌توان از همان کاغذ سنباده استفاده کرد.

گام پنجم: روغن زدن و جلا دادن

مرحله‌ی آخر کار، روغن کاری است. این کار را می توانید با کمی روغن و دستمال انجام دهید. اگر قاشق تزئینی می‌سازید و قصد استفاده از آن را در آشپزی ندارید، می‌توانید آن را رنگ کرده و یا از روغن جلا استفاده کنید. اما اگر قاشق شما با مواد خوراکی در تماس است، تنها کافی است با کمی روغن زیتون و یا روغن آفتابگردان آن را چرب کرده تا از این طریق سلامت افراد هنگام استفاده حفظ شود.

قاشق چوبی شما آماده است.   

? ثبت سفارش: تماس با ۰۲۱۶۱۹۰۴

?آدرس کانال تلگرام رونیکس?

t.me/ronixpowertools

?آدرس صفحه اینستاگرام رونیکس?

www.instagram.com/ronixtools

?آدرس وبسایت رونیکس?

www.ronixtools.com/ir

فروشگاه Ronix
  Ronix
0098216497
1401/04/4 - 09:43
20 بازدید

خیابان جمهوری-خیابان حافظ-خیابان جامی-نبش کوچه افشار-شرکت رونیکس

تالارتوزیع

برای اشتراک گذاری پست ها روی شبکه های اجتماعی مورد نظر خود کلیک نمایید.